Rapid Prototyping-technologieën kunnen creativiteit & innovatie verbeteren

Voor degenen die betrokken zijn bij productontwikkeling, engineering en andere vormgevende toepassingen, kan rapid prototyping (RP) -technologie een uitstekend resultaat bieden voor verschillende toepassingen. Prototyping kan worden gebruikt voor het genereren van concepten, ergonomische tests, testfittingen, functionele tests en zelfs voor productie van kleine series.

Er zijn verschillende rapid prototyping-technologieën beschikbaar voor gebruik, waaronder Fused Deposition Modeling (FDM), Stereolithography (STL), Selective Laser Sintering (SLS) en 3D Printing. Elk van deze technologieën heeft voor- en nadelen.

3d printen

3D-printen is een unieke vorm van prototype-creatie die is geworteld in de traditionele rapid printing-technologie. Een driedimensionaal object wordt gemaakt door opeenvolgende dwarsprofielen van lagen te verbinden en met elkaar te verbinden. 3D-printers zijn over het algemeen sneller, betaalbaarder en gebruiksvriendelijker dan andere additieve fabricagetechnologieën. Hoewel prototyping het huidige gebruik domineert, biedt 3D-printing een enorm potentieel voor consumentengebruik in de detailhandel, vooral omdat de productiekosten lager zijn dan bij andere methoden, en de tijd om onderdelen te bouwen minimaal is.

Voor het grootste deel vereisen alle rapid prototype-systemen een 3D-computermodel om het proces te starten. In de meeste gevallen moet een aanzienlijke hoeveelheid bestandsvoorbereiding worden uitgevoerd om een ​​bestand een correct, snel prototype te laten genereren.

Als onderdeel van het innovatieproces kunnen sommige bedrijven intern een of meerdere rapid prototyping-technologieën gebruiken. Omdat het echter een nieuwe ‘geavanceerde’ technologie is, kunnen veel bedrijven gebruik maken van servicebureaus om hun snelle prototyping mogelijk te maken als de behoefte duidelijk wordt. De meeste servicebureaus hebben gedetailleerde websites om hun klanten te bedienen en te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *