Een product ontwerpen – houd het simpel

Eerste ontwerp

Het is cruciaal dat leden van het team samenwerken om succes te vinden voor elk doel van het project. De technici zullen waarschijnlijk focussen op:

Productbetrouwbaarheid
Dimensionale details
Kwaliteit
Bouwproces
De ontwerpers zullen focussen op:

Kenmerken van het product
Klantprofielen
Gebruikersinterfaces
Tips voor productontwerp en ontwikkeling

In de beginstadia is het belangrijk om deze stappen te overwegen. Het zorgt ervoor dat het hele proces een betere kans heeft om soepel te verlopen.

Hou het simpel

Door geen problemen of het ontwerp van het product te compliceren, houdt men een eenvoudige verbinding tussen ontwerp en functie. Degenen die deze criteria volgen, zullen de beste producten ontwikkelen. Wanneer ontwerpen ingewikkeld zijn, zal de klant verlies lijden en niet geïnteresseerd zijn in het product. Een geweldig productontwerp en -ontwikkeling zal de klant binnenhalen en een wens bouwen om een ​​eenvoudig te begrijpen en te gebruiken product te bezitten. Wanneer het ontwerpteam eenvoud in gedachte houdt, zullen de concepten en andere factoren die verderop in de lijn worden geïmplementeerd, eenvoudiger zijn.

https://www.interaction-design.org/literature/article/kiss-keep-it-simple-stupid-a-design-principle

Beoordeling en onderzoek

Het is slim om voldoende overzicht en onderzoek te doen bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten. De belangrijkste reden is dat je geen tijd spendeert aan een product dat al bestaat! Stel je voor dat al dat werkt voor niets. Bekijk alle concurrentieproducten die op de markt zijn en beslis welke ontwerpelementen het populair maken, en welke kunnen leiden tot falen. Hierdoor kan het team de mislukte ontwerpelementen verbeteren en de succesvolle ontwerpen verfijnen, waardoor het nieuwe product bovenaan staat.

Evalueer vergelijkbare functies in productontwerp
Verander geen dingen die consumenten “vertrouwd” vinden
Vermijd afwijzing door het product zo eenvoudig mogelijk te houden
Dit helpt het team om te beslissen welke functies wel of niet moeten worden geïmplementeerd in het nieuwe ontwerp. Dit bespaart tijd en geld en zorgt voor een grotere kans op succes.

Ontwikkel een prototype

Wanneer het tijd is voor de eerste release van het prototype, doe dit dan met het engineeringteam met behulp van CAD-ontwerp en met schuim- en 3D-modellen, simulaties via de computer en zelfs snelle en functionele prototypen. Test het prototype bij mensen die niet op de hoogte zijn van het product, maar interesse tonen in het concept. Opnemen in de test:

Focusgroepen
Online enquêtes
Informele studies
Gratis monsters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *